Unieke wasserij: sociaal en innovatief

Uniek aan Neue Arbeit is dat het grootste deel van de 220 medewerkers een achtergrond heeft als werkloze, een beperking heeft of een andere achtergrond waarmee de kansen op de arbeidsmarkt erg klein zijn. Voor grondlegger Herr Bamberg liggen deze mensen na aan zijn hart. ‘Het is heel mooi om te doen. We bieden deze mensen weer een doel in hun leven. Niemand wordt gelukkig van de hele dag niets doen. Hier krijgen ze weer structuur in hun dagen. Ze leren sociale contacten opdoen, ze leren te werken, ze krijgen een beter zelfbeeld en ze kunnen met hun salaris weer een leven opbouwen’. Voor wie dat lastig is, biedt Neue Arbeit ook begeleiding aan buiten de wasserij.

Wie denkt dat deze manier van bedrijfsvoeren gepaard gaat met een wasserij waar niet zoveel gebeurt, heeft het mis. Herr Bamberg heeft niet alleen een sociaal hart, maar ook een hart dat klopt voor innovatie. In zijn wasserij laat hij trots zien waar hij de afgelopen jaren aan gewerkt heeft. ‘Alle expeditiemedewerkers hebben een tablet, en weten precies welke levering naar welke klant moet. Ook de voorraad hebben we compleet gedigitaliseerd. We werken met RFID-technologie, en zijn dat nog verder aan het ontwikkelen’.

‘We werden via via getipt over WSP’, zegt Herr Bamberg. ‘Op de Texcarebeurs in Frankfurt hebben we elkaar gesproken, en dat contact verliep positief.’ Inmiddels heeft WSP de complete hangbaanbesturing vervangen van de drie grote hangbanen in de wasserij. ‘Dat verliep prima’, aldus Bamberg. ‘Het project is goed verlopen. Je merkt bijna niet dat de mensen van WSP er zijn, zo onopgemerkt doen zij hun werk. WSP is kundig, je merkt dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Niet alleen ter plekke, maar ook in de voorbereiding, zodat er op de werkvloer zo min mogelijk nog hoeft te gebeuren. Daar wordt echt over nagedacht’.

WSP is kundig, je merkt dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Niet alleen ter plekke, maar ook in de voorbereiding, zodat er op de werkvloer zo min mogelijk nog hoeft te gebeuren. Daar wordt echt over nagedacht Herr Bamberg (directeur Neue Arbeit)

Neue Arbeit GmbH maakt gebruik van de volgende oplossingen