Support nodig?

Servicedesk

Heeft u een storing of heeft u een vraag? Onze specialisten staan 24 uur per dag voor u klaar. Wij zorgen ervoor dat u altijd direct contact krijgt met een specialist met verstand van zaken.

Spareparts lijst

Klanten van WSP kunnen kosteloos gebruikmaken van de sparepartslijst. Stuur een mail naar onderstaand e-mailadres, dan ontvangt u de actuele sparepartslijst in uw mailbox.

Teamviewer

Als u contact heeft met een specialist van WSP kan hij vragen of u Teamviewer wilt installeren. Met deze softwaretool kan onze medewerker, na het doorgeven van uw ID-code, uw bureaublad overnemen. Zo kan hij u optimale service bieden.

Service & support

Uitstekende 24-uurs service wereldwijd

Wij snappen dat stilstand in uw wasserij altijd ongelegen komt. Daarom zijn onze specialisten 24 uur per dag stand-by om u te ondersteunen. Waar ter wereld u ook gevestigd bent, we staan voor u klaar. Met onze uitstekende remote supportmogelijkheden doen wij er alles aan om uw wasserij zo snel mogelijk weer operationeel te hebben.

Contact met een specialist met verstand van zaken

Heeft u een technische vraag? Of specifieke vragen over uw was- of droogproces? U kunt uw vragen altijd stellen aan een van onze specialisten. Onze specialisten rouleren in de storings- en bereikbaarheidsdiensten. Dit garandeert een optimale kennisdeling en beschikbaarheid. Zij geven u graag een eerlijk en gericht advies.

Proactieve storingsanalyse en downtime reductie

Sluit u een onderhoudscontract af bij uw installatie? Dan zullen wij periodiek controles uitvoeren op uw systeem. Dankzij deze aanpak kunnen wij op basis van storingshistorie een verbetervoorstel presenteren. Daarnaast geven we u ook graag advies om de productiviteit van uw systeem te verhogen. Zo kunt u maximaal profiteren van de mogelijkheden van uw installatie.

Onze installaties zijn ontworpen om optimaal remote service en support te verlenen

Al bij het ontwerp van onze systemen denken wij na over het leveren van support op afstand. Daarom zijn veel van onze componenten voorzien van een busverbinding. Op deze manier heeft u alleen een internetverbinding nodig voor remote support van onze specialisten.

Wij zijn pas tevreden als uw wasserij weer optimaal draait

Productieverstoring in uw wasserij is voor ons als een alarmbel. Een signaal om direct actie te ondernemen en niet te rusten voordat de situatie is opgelost. Ongeacht het tijdstip van de dag. Want: wij zijn pas tevreden als uw wasserij weer optimaal draait.

Continue ontwikkeling

Terwijl wij zichtbaar en onzichtbaar er alles aan doen om uw wasserij optimaal te laten draaien, zijn wij achter de schermen continu bezig met de ontwikkeling van onze producten. Zo werken wij aan op-maat-oplossingen voor wasserijen, en aan nieuwe toepassingen voor onze softwareapplicaties. Ook wordt er hard gewerkt aan nieuwe versies van onze software, zodat u kunt rekenen op de nieuwste technologie.

Neem contact met ons op