WinWash

Met inzet van WinWash beschikt u over één operatorsysteem voor de complete interne en externe logistiek van de wasserij. Daarnaast wordt WinWash ingezet als platform voor het integreren van systemen van derden.

Met WinWash beschikt u over één operatorsysteem voor het complete productieproces. Eenvoudig, uitermate efficiënt en controleerbaar. Deze intelligente software-oplossing verbindt de logistiek van de vuilgoed- en schoongoedzijde tot één productielijn. Hiermee beheerst u het volledige proces in de wasserij, vanaf de binnenkomst van het wasgoed tot aan de expeditie. Eén systeem voor uw complete wasserij: van logistieke aansturing, procesbesturing voor wasstraten en drogers, handbedieningen en rapportage tot het instrueren van uw productiemedewerkers. WSP is dé system integrator en dat vindt u terug in dit product. WinWash automatiseert de volledige productieflow op basis van beschikbare machinecapaciteit, de verwerkingssnelheid van medewerkers, klantvraag en/of routeplanning.

Kernfunctionaliteiten van WinWash zijn:

 • Plannen
 • Besturen
 • Informeren
 • Rapporteren
 • Simuleren
 • Integreren

Uitgangspunten hierbij zijn de LEAN en Just in Time principes: de gevraagde productie (of orders) is leidend in de hele supply chain: vanaf het ophalen van vuil wasgoed bij de klant tot en met het retourneren van schoon linnen.

Benieuwd wat WinWash voor uw wasserij kan betekenen? Wij denken graag met u mee!

Automatische productieflow

WinWash is de geautomatiseerde productiemanager van uw wasserij. Zo ontstaat een constante aanvoer die naadloos aansluit op de beschikbare capaciteit van de machines en medewerkers.

Constante productiviteit 

Met WinWash is er altijd een constante aanvoer in de juiste volgorde. Zo profiteert u van een hogere productiviteit op kapitaal- en arbeidsintensieve posities.

Gebruiksvriendelijk

Je hebt niets aan een softwarepakket als je er niet mee kunt werken. Veel pakketten vergen een grote investering in tijd en geld om het de medewerkers eigen te laten maken. Dit is niet het geval bij WinWash.

Kernfunctionaliteiten

 • Plannen

De planningsfunctionaliteit van WinWash zorgt voor een resource planning op weekbasis
voor medewerkers en machines. Daarnaast is een dag- en shiftplanning te maken en wordt door de software de actuele voortgang gevisualiseerd.

 • Besturen

Met WinWash wordt de volledige besturing uitgevoerd van zowel interne logistieke systemen zoals hangbanen en transportbanden, alsook de besturing van machines zoals wasbuizen en drogers. Van visualisatie tot rapportage, van instellingen tot handbedieningen; alle functionaliteit is beschikbaar in WinWash.

 • Informeren

WinWash heeft een uitgebreide informerende functie. Op elk niveau en van elke afdeling
is actuele procesinformatie zichtbaar. Het is eenvoudig om bijvoorbeeld de status van een
machine of route te raadplegen, of batchinformatie in te zien. Of de prestatie van de wasserij als geheel. Met deze real-time visualisatie heeft u altijd grip op het volledige proces.

 • Rapporteren

Alle informatie uit WinWash wordt verwerkt in overzichtelijke rapportages. Dit betekent dat
productie- en machinegegevens altijd en overal beschikbaar zijn. Ook hiervoor geldt dat de
rapportages per niveau binnen de wasserij kunnen worden ingesteld.

 • Simuleren

De simulatiefunctie van WinWash is uniek. Op meerdere manieren kan deze waardevolle
functie toegepast worden:

 1. Geplande productie: beoordeel beschikbare capaciteit op bottlenecks
 2. Gerealiseerde productie: analyseer historische productiegegevens en prestaties
 3. Best practice test: bepaal welk scenario de meest optimale logistieke afloop geeft
 4. Uitbreiding: onderbouw beslissingen met betrekking tot het uitbreiden van productiecapaciteit
 • Integreren

Door de uitgebreide integratiefunctionaliteit en bijbehorende koppelingsmogelijkheden van WinWash, profiteert u van de mogelijkheid om van uw gehele proces, één doorlopende productielijn te maken en deze ook als zodanig te beheren. Er is een breed scala aan mogelijkheden om systemen van derden te integreren. Hierbij valt te denken aan machines, randapparatuur en het koppelen met diverse softwarepakketten. Als system integrator
behoort dit al vele jaren tot de core business van WSP.

Neem contact met ons op